PINTURES A L'OLI

Josep Guàrdia i Prats.

Soc nascut a Badalona el 27 de Febrer de 1928.


Vaig estudiar dibuix i pintura a l'escola de Belles Arts de Badalona reben lliçons entre d'altres del pintor Josep M. Carnicero.


He treballat al costat del pintor Manel Roig Vericat, de qui vaig rebre l'impuls decisiu en el que ja era una marcada vocació, així com amb els meus amics i pintors Pere Colomer i Josep Vallès. Més recentment, en les temporades d'estada que faig per les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, estableixo gran amistat amb el també pintor Josep M. Urgellés, el qual em fa guanyar en l'aprenentatge del que ja és el meu ofici.


Als anys setanta, guanyo diversos premis de pintura ràpida, i faig varies exposicions col·lectives.

A partir de 1984, i ja en solitari, exposo en sales d'arreu de Catalunya com a Vic, Olot, Museu de Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Lleida, Premià, Sant Sadurní, Badalona, Alella, Sant Julià de Vilatorta, Granollers, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i aquests darrers anys a Peratallada.


Sóc un pintor eminentment paisatgista, que he viatjat arreu de Catalunya i d'altres indrets de l'estat, així com a Portugal i a França, per tal de poder viure i pintar al natural. En la meva obra he emprat principalment la tècnica de la pintura a l'oli però també he treballat amb aquarel·la, el dibuix a llapis i el col·lage.


Actualment tinc l'estudi a la Bisbal d'Empordà, on també visc i gaudeixo de l'immens espectacle que la natura m'ofereix en aquesta meravellosa comarca.

Gerro i pincells
Tots els drets reservats © 2010 josepguàrdiaprats